Chris förklarar varför VK ville byta CMS. Valet föll inte på något proprietärt system. Foto: Daniel Carlbom, CC BY-NC-SA 2.0.

I måndags besökte vi på VK Dev årets upplaga av Wordcamp Stockholm. Jag höll själv i en session där jag presenterade vårt arbete med att flytta VK från vårt tidigare, föråldrade, CMS till att numer vara baserat på WordPress. Inspelning från denna session finns att se här, och vill man se själva presentationen (som är gjord med Reveal.js) så finns den upplagd här.

Några korta tankar från dagen

Vi gillade Jonas Lejons presentation där han gjorde en djupdykning ner i ämnet WP och Prestanda för stora sajter. Vi fick även en hel del inspiration och inspel från Erik Eng som snackade WordPress och sök. Gällande den frågan så kommer vi framöver att börja göra tester med ElasticSearch för att se hur det står sig mot Solr som vi idag använder på vk.se och folkbladet.nu.

Programmet för dagen var indelat i ett mer tekniskt spår och ett mer redaktionellt. Vi hade kanske gärna sett än mer tekniska presentationer, men uppskattar samtidigt tanken med ett lite lättare spår där man kan behandla ämnen som redaktörsskap och dylika frågor.

Fler presentationer finns att se på Bambuser och de flesta går även att ladda hem på Wpsthlm.se.

Sammanfattat är vi på VK Dev väldigt nöjda med dagen och ser fram emot nästa års upplaga!

VK Dev, tillsammans med Norran. Bilden är skamlöst lånad från Bineros blogg: http://blogg.binero.se/2012/10/wordcamp/

Advertisements